secenje vodom
ALMARK D.O.O
  WATER JET O NAMA GALERIJA GARANCIJA KONTAKT RAZMENA LINKOVA
linija
 

Garancija i prednosti tehnologije

 

Water jet tehnologija za sečenje koristi vodu koju pod ultra visokim pritiskom izbacuje kroz diznu širine svega 0,8mm. Voda je sama po sebi abrazivna a kada se propusti kroz tako malu diznu pod pritiskom od 4.000 bara postiže neverovatnu brzinu i kao takva dobija epitet sečiva.

Da bi smo shvatili koliki je pritisak od 4.000 bara napravićemo malo poređenje pa tako na primer vojne podmornice građene od čelika mogu da podnesu maksimalan pritisak do 70 bara a samo specijalne podmornice građene od titanijuma mogu da izdrže do 100 bara.

Da bi se pojačalo abrazivno dejstvo vode vodi se dodaje u primesama specijalni granulat (abraziv) koji dodatno pojačava moć sečenja tako da se water jet tehnologijom mogu seći i natvrđi predmeti poput dijamanta i titanijuma.

Glavna prednost water jet tehnologije rezanja je ta što je to hladan proces koji ne napreže materijal prilikom rezanja. Dakle sva fizičko-mehaničko-hemijska svojstva materijala ostaju apsolutno ista kao i pre rezanja što se ne može reći za druge načine obrade koji ili zagrevaju materijal ili naprežu materijal prilikom obrade. Ovo je ključna prednost u odnosu na sve ostale vidove rezanja što je izuetno bitno recimo kod proizvodnje alata, mašina i svih ključnih delova bilo koje konstrukcije gde je bitno da se sačuvaju u potpunosti fizičko mehanička svojstva materijala.

Takođe ova prednost omogućuje da se water jet-om mogu seći skoro sve vrste materijala počev od gume, plastike, kamena, granita, svih vrsta metala pa sve do najtvrđih kao što je dijamant.

Sledeća velika prednost je kvalitet reza koji prednjači u odnosu da većinu drugih tehnologija a ukoliko se izabere najviši kvalitet onda često i nije potrebna dodatna obrada tako da sečenjem na water jet-u se može dobiti po nekad čak i finalni proizvod.

Savremene water jet mašine pružaju neverovatne mogućnosti rezanja. Ceo proces kontrolišu specijalizovani softveri a mogućnosti su ogranične koliko i čovekova mašta. Moguće je seći izuzetno male i velike radijuse, neograničene konture... bukvalno sve što se može nacrtati to može i mašina iseći uz preciznost koja se meri u delićima milietara.

Almark D.o.o. Vam nudi uslugu sečenja na water jet mašini poslednje generacije (2016) koja pored visokog kvaliteta obrade pruža i visoku preciznost. Preciznosti zavisi od kvaliteta reza, debljine materijala i veličine materijala i ona se kreće u granicama +- 0,05 do 0,3mm.

 

secenje vodom

 

 

garancija
 
 

Almark D.o.o. je prisutan na tržištu od 1995.god. i opstaje zahvaljujući garanciji koju daje na sve svoje proizvode i usluge.

Zahvaljujući prednostima water jet tehnologije sačenja kao i najsavremenijoj water jet opremi Almark D.o.o. Vam može ponuditi visok kvalitet usluge sečenja vodom uz apsolutnu garanciju kvaliteta usluge.

Iskoristite promo period i testirajte naše usluge uz ostvarivanje popusta na uslugu.

Pripremite odgovarajući crtež u AutoCad formatu ili nam pošaljite nepripremljenu skicu i mi ćemo za Vas uslužno odraditi AutoCad pripremu.

Za serijsku proizvodnju i veće količine odobravamo specijalne popuste.

 
       
  Prijatelji sajta: